En signaturer til de viste funktioner vises på hvert kort. Følgende giver imidlertid en mere detaljeret forklaring af kilderne og betydningen af ​​de forskellige kommentarer.

NATURLIGE EGENSKABER

Områder i land diskrimineres fra havet ved en lysebrun skygge og tilstedeværelsen af ​​brune konturer, der viser linjer med lige højde over havets overflade. Konturer afmærkes i intervaller på 10 meter. Floder og søer er optegnet i middel blå. Havet er skraveret i en lyseblå og med konturer vist med intervaller på 50 meters vanddybde.

Der er en hule, Qangattannguaq, der vises på Ameralla-kortarket.

Havkurver

Vandkurver stammer fra 2020 version 4.0 af International Bathymetric Chart of the Arctic Ocean (IBCAO) 200 meter net og bør ikke bruges til marin navigering eller andet formål, der involverer sikkerhed til søs. Blandt havets kurver med intervaller på 50 meters vanddybde vises hver hundrede meters kontur i en tungere farve.

Landkurver

Landkurver vises med intervaller på 10 meter og med hver hundrede meter vist i en tungere farve for at muliggøre hurtig identificering af terrænhøjde. De blev genereret ved at behandle DigitalGlobe Inc. 2-meters opløsning fra 2019 satellitdata som stammer fra WorldView-klyngen af ​​satellitter. Fliser blev syet og udjævnet af Asiaq Greenland Survey. Et lille antal områder havde huller i dataene på grund af atmosfæriske effekter eller skygger genereret af meget stejlt terræn, ellers genererede beregningsmæssige artefakter, der gav anledning til urealistisk terræn. Korrektioner blev foretaget for at modellere konturer i disse områder ved hjælp af data fra andre strimler af satellitdata, satellitbilleder og tidligere offentliggjorte kort. I fjorten tilfælde i hele serien med seks kort blev usikkerheden omkring de håndtegnede konturer stadig betragtet som høj. Disse områder er tydeligt identificeret på kortene med røde striber. I alt udgør de kun 2 km2 over hele 5670 km2 omfattet af kortserien. Brugere af kortene skal være ekstra omhyggelige i disse små områder. Ud over områder med dårlig konturbegrænsning viser kortene syvogtyve områder med moderat begrænsning over 7,6 km2 og vist på kortene med en gul skygge. Dette er områder, hvor nogle korrektioner er foretaget og betragtes som pålidelige, men ikke har den samme ekstremt høje nøjagtighed som andre dele af kortene.

Højde

Punkthøjder for fremtrædende toppe eller bjergpas er inkluderet på alle kort. Hvor tidligere offentliggjorte højder fra officielle kort falder sammen med højderne fra satellitdata, bevares de oprindelige undersøgte højder. Imidlertid har nogle ældre undersøgte højder vist sig at være uforenelige med de mere præcise, moderne satellitdata, sommetider i størrelsesordenen 100 meter. I sådanne tilfælde er ældre data udeladt, og i stedet er nye spothøjder, nøjagtige til 5 meter, inkluderet på kortene. Det har vist sig, at Aappalaartoq på Qeqertarsuaq (Qoornoq-kort) er 190 meter lavere end tidligere offentliggjort, og en navngivet 1126-meters højde lige nordøst har mistet 140 meter i forhold til tidligere målinger. En 1325 meter højde nordøst for Tuapassuit (Qooqqut Map) har mistet 155 meter over tidligere publikationer, hvorimod toppen af ​​1305 meter på ryggen øst for Qooqqut og opstrøms for Kuuersariaq har vundet 115 meter over tidligere undersøgelser. Alle andre spothøjder adskiller sig fra tidligere offentliggørelse med mindre end 100 meter.

Stedsnavne

Alle officielle stedsnavne blev leveret af den grønlandske navngivningsmyndighed, Oqaasileriffik. Disse vises på de steder, der er påbudt af Oqaasileriffik med undtagelse af et par ændringer for at undgå overlappende navne eller andre kommentarer. Alle grønlandske stednavne følger de moderne grønlandske stavekonventioner. Hvor danske navne ofte bruges til nogle steder, vises disse umiddelbart ved siden af ​​deres grønlandske ækvivalenter. Bjergtoppe og andre bjergrige træk såsom klipper, kløfter og skælfelter identificeres med sorte navne. Et lille antal almindeligt anvendte uofficielle navne vises på nogle af kortene med sort kursiv. Historiske steder er mærket med deres rapporterede officielle navne arkiveret af Oqaasileriffik også i sort. Sådanne steder kan være bygningsruiner eller fundamenter, gravsteder, madlavningssteder, teltpladser, middens eller jagtsteder, og kan have været brugt af inuiter eller vikingeboliger. Andre landfunktioner såsom halvøer, kystlinjer, øer og landområder er mærket med gråt.

INFRASTRUKTUR

Bortset fra de ni offentlige hytter i Sermersooq Kommune, vises den eneste indbyggede infrastruktur inden for rammerne af byen Nuuk og bosættelsen Kapisillit. Disse bygninger, veje og havstrækninger stammer fra Asiaq Greenland Surveys Grundkort (dato januar 2020). Omfanget af den forladte bosættelse Qoornoq og sommerbosættelsen Qooqqut vises med stiplet grå skygge på deres respektive kort.

Hytter

Både Ameralik og Nuup Kangerlua er vært for hundredvis af huse, hytter og andre strukturer. Nogle bliver forladt, mens andre bruges af private eller kan være offentligt. Placeringen af ​​disse strukturer ændres med tiden, når nye strukturer bygges eller falder i forfalskning. Derfor er private bygninger kun vist inden for grænserne for de nuværende bebyggelser Nuuk og Kapisillit. Undtagelsen er de ni offentlige hytter, der blev bygget af Sermersooq Kommune og er frit tilgængelige til brug af offentligheden uden forudgående aftale. Disse er vist på kortene 1-Nuuk, 2-Qooqqut, 3-Ameralla og 6-Kapisillit og strækker sig over den ofte anvendte vandrerute mellem Nuuk og Kapisillit. Disse hytter er navngivet og identificeret på kortene med røde trekanter.

Flystriper

De eneste landingspladser i Nuup Kangerlua-serien med kort vises på kort 1-Nuuk. Disse er på tidspunktet for offentliggørelsen (2020) den nuværende landingsbane i Nuuk lufthavn (BGGH) og den umiddelbart tilstødende landingsbane under opførelse, som er planlagt til at komme i drift i 2023. Disse er nøjagtigt placeret, men de bør ikke bruges til luftnavigation, og heller ikke nogen funktioner i Map Series.

Ruter og vandrehjælpemidler

Forudsætningen for Nuup Kangerlua Map Series er at give brugerne mulighed for at navigere og udforske sikkert på egen hånd. Det erkendes imidlertid, at det især for kortvarige besøgende er nyttigt at følge etablerede stier. Som en konsekvens er de tre almindeligt anvendte vandreruter i umiddelbar nærhed af Nuuk vist på Map-1 Nuuk. Disse stier er ikke stier, men bruges almindeligt nok til at gøre passagen af ​​tidligere besøgende ret tydelige, og derudover vises farvede klipper langs alle tre stier til at hjælpe vandrere. Endvidere viser Map-1 Nuuk placeringerne af en lille bro (renoveret i 2019) og fast reb gennem klippefeltet på nordsiden af ​​Kangerluarsunnguaq (Kobbefjord).